Οι δικτυακοί τόποι (websites) που κατασκευάζονται από την Heliowebs, χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο εικαστικού σχεδιασμού, ασφάλειας, λειτουργικότητας και τεχνολογίας. Το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός website είναι ο σχεδιασμός του, ο οποίος βασίζεται στα παρακάτω στοιχεία:


απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του website
προτάσεις της Heliowebs για την δομή και την διάρθρωση του περιεχομένου που έχουν γίνει δεκτές από τον ιδιοκτήτη
εκτιμώμενη επισκεψιμότητα του website
target group
τεχνοτροπία που έχει επιλεχθεί (π.χ. Web 2.0)
προβλεπόμενο κόστος κατασκευής και συντήρησης του έργου

 

Ακολουθούν τα βήματα σχεδιασμού του εικαστικού και εισαγωγής του περιεχομένου. Σε αυτό το σημείο κατασκευάζεται το εικαστικό του website σύμφωνα με τον εικαστικό σχεδιασμό και εισάγεται το περιεχόμενο που παρέχεται από τον πελάτη.

 

Μετά την ενεργοποίηση του website ακολουθούν οι ενέργειες προώθησής του. Για το σκοπό αυτό εκπονείται ειδική μελέτη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ιστοχώρου και τους στόχους του ιδιοκτήτη του.

 

Σε κάθε βήμα η συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του website παραμένει συνεχής.

 

Για την κατασκευή των websites η Heliowebs εμπιστεύεται το εξαιρετικά δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου TYPO3.

 

Το TYPO3 είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και επεκτάσιμο Open Source σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Με τον όρο αυτό εννοούμε ένα σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ή ιδιοκτήτες ενός δικτυακού τόπου να διαχειρίζονται και να επεκτείνουν το χώρο αυτό με εύκολο και παραγωγικό τρόπο. Το TYPO3 περιέχει από την εγκατάστασή του στον web server έναν ικανοποιητικό αριθμό λειτουργιών και μηχανισμών ανάπτυξης και διαχείρισης δικτυακών τόπων. Καθημερινά αναπτύσονται και διατίθενται ελεύθερα από την κοινότητα του TYPO3 πολλοί νέοι μηχανισμοί (extensions) μερικούς από τους οποίους έχει κατασκευάσει η Heliowebs.

 

Ένα CMS είναι ουσιαστικά μία δικτυακή εφαρμογή διαχείρισης ενός website με ελεγχόμενη πρόσβαση και λειτουργικό γραφικό περιβάλλον. Το TYPO3 είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στο web server, βασίζεται στη βάση δεδομένων που παρέχεται από αυτόν και έχει σαν σκοπό την ευκολότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή διαχείριση και προώθηση του περιεχομένου των εκάστοτε δικτυακών τόπων.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός CMS είναι:

Ο διαχωρισμός περιεχομένου, δομής και εικαστικού. Οποιοδήποτε από αυτά τα τρία βασικά συστατικά ενός δικτυακού τόπου μπορεί ανά πάσα στιγμή και με εύκολο τρόπο να ανανεωθεί ή να μεταβληθεί, χωρίς να επηρεάσει τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος ζωής ενός δικτυακού τόπου αυξάνεται, χωρίς κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, το έργο να κατασκευάζεται από την αρχή.
Το γραφικό περιβάλλον του CMS είναι απλό και κατανοητό, έτσι ώστε οι απαιτούμενες γνώσεις χρήσης να περιορίζονται στις απλές γνώσεις χρήσης ενός υπολογιστή.
Η πρόσβαση στο CMS μπορεί να γίνει από οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση στο internet.
αναζήτηση

εξελίξεις

05.09.2010 08:39
Νέο website: Δικηγορικό Γραφείο Νίκα
[ Περισσότερα ]
01.09.2010 08:27
Νέο website: Βιοκυτταρική Πρόγνωση
[ Περισσότερα ]
10.08.2010 12:16
Νέο website: e-shop με είδη δώρων "Πεφταστέρι"
[ Περισσότερα ]
Αρχείο Νέων ->

Αθήνα 08.03.21 | Όροι χρήσης

Σχεδιασμός+υποστήριξη Heliowebs