η Heliowebs / TYPO3

Για την κατασκευή των websites η Heliowebs εμπιστεύεται το εξαιρετικά δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου TYPO3.

 

Το TYPO3 είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και επεκτάσιμο Open Source σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Με τον όρο αυτό εννοούμε ένα σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ή ιδιοκτήτες ενός δικτυακού τόπου να διαχειρίζονται και να επεκτείνουν το χώρο αυτό με εύκολο και παραγωγικό τρόπο.

 

Το TYPO3 περιέχει από την εγκατάστασή του στον web server έναν ικανοποιητικό αριθμό λειτουργιών και μηχανισμών ανάπτυξης και διαχείρισης δικτυακών τόπων. Καθημερινά αναπτύσονται και διατίθενται ελεύθερα από την κοινότητα του TYPO3 πολλοί νέοι μηχανισμοί (extensions) μερικούς από τους οποίους έχει κατασκευάσει η Heliowebs.

 

Το TYPO3 είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στο web server, βασίζεται στη βάση δεδομένων που παρέχεται από αυτόν και έχει σαν σκοπό την ευκολότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή διαχείριση και προώθηση του περιεχομένου των εκάστοτε δικτυακών τόπων.Ένα CMS είναι μία δικτυακή εφαρμογή διαχείρισης ενός website με ελεγχόμενη πρόσβαση και λειτουργικό γραφικό περιβάλλον.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός CMS είναι:

Ο διαχωρισμός περιεχομένου, δομής και εικαστικού. Οποιοδήποτε από αυτά τα τρία βασικά συστατικά ενός δικτυακού τόπου μπορεί ανά πάσα στιγμή και με εύκολο τρόπο να ανανεωθεί ή να μεταβληθεί, χωρίς να επηρεάσει τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος ζωής ενός δικτυακού τόπου αυξάνεται, χωρίς κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, το έργο να κατασκευάζεται από την αρχή.
Το γραφικό περιβάλλον του CMS είναι απλό και κατανοητό, έτσι ώστε οι απαιτούμενες γνώσεις χρήσης να περιορίζονται στις απλές γνώσεις χρήσης ενός υπολογιστή.
Η πρόσβαση στο CMS μπορεί να γίνει από οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση στο internet.
αναζήτησηΗ ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση "παρατηρητήριο" αποστέλλεται κάθε Δευτέρα σε περισσότερους από 11.600 αποδέκτες του ευρύτερου τουριστικού χώρου, καθώς επίσης και σε στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων της οικονομίας, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσίων οργανισμών.

 

Ο σχεδιασμός και η αποστολή της έκδοσης "παρατηρητήριο" γίνεται από την Heliowebs.

Αθήνα 13.06.21 | Όροι χρήσης

Σχεδιασμός+υποστήριξη Heliowebs